Collectiu d’Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament | Land Portal
Acronym: 
El Collectiu

Ubicación

España
ES

Debats sobre desenvolupament és un portal sobre cooperació al desenvolupament gestionat pel Col·lectiu d'Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament (El Col·lectiu). El seu principal propòsit és mirar a la cooperació internacional des d'una perspectiva crítica i analítica.

Crítica, perquè el paper transformador de la cooperació en el capitalisme global pateix importants limitacions i es revela necessari revisar constantment si les seves accions promouen la construcció d'alternatives i la resistència al model impost a escala mundial o al contrari perpetuen, sota un pany de solidaritat, les relacions Nord-Sud existents.

Analítica, perquè considerem que per entendre millor a la cooperació cal mirar-la per parts, esmicolar-la, observar-la des de prop i des de lluny, sense perdre de vista els seus detalls ni les grans tendències que la defineixen.

Per no ofuscar-nos la mirada, pensem que la primera cosa que ha d'evitar-se és separar el com es fan les coses del per què es fan. Ens proposem mirar a la cooperació des de les seves intencions fins al seu quefer. Perquè allò tècnic també és polític, sempre. I perquè el discurs polític també ha d'acompanyar-se sempre de la pràctica, de l'anàlisi de les seves eines i de les seves formes d'intervenció, per no quedar-se buit o estèril. Cal fixar-se en ambdues coses, assenyalant quan i perquè s'entrecreuen i com el tot influeix en la capacitat transformadora.

Collectiu d’Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament Resources

Mostrando 1 - 1 de 1
Library Resource
Artículos de revistas y libros
Enero, 2009
Estados Unidos de América, América Latina y el Caribe, Europa

El decrecimiento nos revela que para la ciencia económica el medio ecológico en el que se desarrolla el proceso económico no existe. La economía deja fuera de sus modelos a la biosfera. Esta ceguera explica que el “desarrollo” occidental haya sobrepasado desde finales de los años 80 las capacidades de carga de la tierra. No sólo para nosotros el planeta no existe, sino que vivimos como si tuviéramos varios a disposición.

Comparta esta página